På spaning efter deckargåtor

Jag har länge förundrats över hur många som googlar på ordet "deckargåta" och hamnar på min blogg. Det i sig är inte så konstigt, bloggens titel är kanske lite lurande i det fallet. Ett tag funderade jag på om det var så att det var någon som gillade min blogg så mycket men inte kom ihåg vad den hette och därför nästan dagligen googlade på detta ord för att hitta hit.

Men nu tror jag nästan att mysteriet börjar få sin lösning. Härrom dagen hamnade nämligen en googlare här efter ha tryckt in var hittar man deckargåtor. Kanske har folk tröttnat på att söka och hamna här hos mig hela tiden.

För er som sökt efter deckargåtor och hittat just hit så kan jag berätta att desvärre tar inte Ture Sventon, Agaton Sax, Kitty, Sherlock Holmes, Fem eller någon annan trevlig detektiv så stor plats här. Här finner du kanske inte sådana mystiska berättelser du letar efter, MEN, välkommen hit ändå! Du tycker med stor sannolikhet om att lösa små mysterier, så då kan du ju hjälpa oss att hitta svaren på den märkliga företeelser som händer runt oss ständigt.

Om du ändå vill ha tag i deckargåtor rekomenderar jag att du letar på ett bibliotek, där finns det massor av böcker med långa och korta tankenötter! Annars kan du ju titta in här och läsa lite kluriga gåtor eller gå och se en deckargåta på en teater. Vill du läsa en riktigt bra detektivberättelse så rekomenderar jag skarpt An Inspector Calls av J.B. Priestly. Annars så var ju 2006 års julkalender med Lassemajas detektivbyrå riktigt bra!

Kommentarer

Anonym sa…
Åååå, ska fundera. Gillar deckargåtor och växte upp med Kitty-böckerna ;-)
Matilda sa…
Maria >> En period slukade jag alla Kitty- och Femböcker jag kom över! Och jag kände mig så duktig när jag lyckades lista ut vem som var den skyldige långt innan huvudpersonen gjorde det! Samma gäller visserligen idag när jag ser på exempelvis Midsommer murders och dyligt