Skorpmjöl eller ströbröd?
Finns det någon skillnad mellan skorpmjöl och ströbröd? Eller handlar det helt enkelt om dialektal skillnad?
PS. För övrigt så har jag lagt ut två nya kort på Flitigt och Finurligt.
PS. För övrigt så har jag lagt ut två nya kort på Flitigt och Finurligt.
Kommentarer
Jag är i från Hälsingland.
Jag har för mig att du frågade om jag läst ut "Flicka under gatan". Det har jag, det gick fort som vanligt.
Men det var en sak som gjorde boken lite mer trögflytande än deras andra böcker: De skrev ju med kursiv stil lite här och där, det var inte alltid så tydligt vad de menade med det det.
Jag tycker att boken var bra, men på något sät så blev jag inte lika engagerad som jag varit i deras tidigare böcker.
Deras bok "Odjuret" är suveränt bra tycker jag, den läste jag ut på en dag och tänkte mycket på den efteråt.
Vad tycker du?
Men jag trodde alltid att det berodde på att det var gjort av skorpor (typ sötskorpor) och inte av bröd. Därför tyckte jag oxå att det var lite konstigt när hon panerade fisken i skorpmjöl. Men det var gott så något mer gjordes inte för att forska i mysteriet då...
/ sarisen som inte orkar logga in
/ Sarisen igen :)
Stella >> Ströbröd även på Gotland.
Anncharlott >> Ströbröd i huvudstaden, eventuellt skorpsmulor.
Sarisen >> vad hade vi gjort utan din mamma!? Du får hälsa och tacka för informationen. Jag antar att vi kan slå fast att det hette skorpmjöl förr i tiden då man faktiskt använde skorpor och idag heter det ströbröd :)
Cat >> Haha, ja kanske det