Regent's Canal: Angel to Broadway Market

Veckans enda bedrift (bortsett salstentan i måndags) har varit byta handledare, något som låter enklare sagt än gjort. Annars har det inte varit särskilt produktivt, det kändes lika bra att sätta startdatum på måndag istället. Idag begav jag mig ut på lite upptäcksfärd i solskenet. Började vid Angel och gick längs Regent's Canal.
Gick mot Shoreditch och Hackney. Fortsätter man ännu längre kan man gå hela vägen ner till Docklands och Canary Wharf. Nästa gång tänkte jag gå i motsatt riktning mot Kings Cross, Camden, Regent's Park och Little Venice.
En av slussarna.

Jag vet inte riktigt vad de tänkte här, om det är en brygga eller en rutchbana. Den stora fågeln verkade dock inte riktigt bry sig. Bakom ser ni en av många husbåtar som ligger förtöjda längs kanalen.
Tydligen var det någon kung på slutet av 1600-talet som införde fönsterskatt vilket fick folk att mura igen fönster så att de inte hade mer än tio. Jag vet inte om det här är ett kreativt försök att återskapa denna epok.
Gångvägen var inte särskilt bred och man samsades med cyklister och joggare. Cyklisterna ska egentligen lämna företräde för de gående men det var det inte många som gjorde... Så emellanåt var det lite läskigt att gå under broarna som krökte sig och var ganska låga.
Äntligen framme vid Broadway market som har en spännande blandning av mat och vintage. Väl värt ett besök! Det blev en del inköp här och på Netil market runt hörnan. Bland annat en tjusig ekologisk klänning från Blaque Ribbon. Båda marknaderna är endast öppna på lördagar och det är knappt några turister där. Hittade ett stånd som sålde norskt bröd, det ni!

Bicycle library i vintage marknaden Netil market.
Netil Market.
En ledsen skorsten.
London Fields, en vanlig enkel park med mycket gräsytor.
Inhandlade två cupcakes!
Elderflower (fläderblom) cupcake och Coconut milk cupcake. Insåg ganska snart att jag nog inte är en cupcake-person. De ser fina ut, men muffinsbullen är oftast ganska torftig och toppingen alldeles för söt.

Kommentarer

jag skulle kunna tänka mig att bo på en husbåt där:) mysigt med gatumarknader!
cat sa…
Vilken innehållsrik promenad :)