Beamish living history museum

En av höjdpunkterna under min rundresa i Northumberland var Beamish museum, ett living history museum i samma anda som jag föreställer mig Jamtli och Skansen (har inte varit på Skansen sedan jag var 12 år så jag minns inte mycket).

Museet är ett så kallad open-air museum med byggnader och transportmedel tidstypiskt för årtiondena vid skiftet av 1800/1900-talet. Området är stort och är indelat i olika sektorer: Home Farm, Railway Station, The Town, Pockerly Old Hall med georgianskt landskap, Pit Village och Colliery (kolgruva). För att ta sig runt på hela museiområdet kan man åka spårvagn, buss, häst och vagn och ångtåg!

Landskapet är fantastiskt även om det verkligen är planerat och återskapat.
Staden. Man kunde gå in i nästan alla byggnader och på sätt besöka både affärer och bostadshus. Det fick med andra ord både att köpa godis och gå till tandläkaren så väl som att titta på en bil och gå till banken.
Bilverkstaden. Alla anställda har tidstypiska och yrkestypiska kläder på sig.
Chokladtillverkaren.
Äkta ångtåg som jag åkte med!
I några av husen fick man se hur det gick till att baka kakor och bröd, här bakades det scones. Typiskt nog lyckades jag alltid komma antingen precis försent eller för tidigt för att kunna få en smakbit.

Det var ett fantastiskt museum och jag tror jag stannade 3-4 timmar. Jag åker gärna hit igen, och hade inte tackat nej till ett jobberbjudande. Det här är verkligen något jag tror jag hade kunnat arbeta med och trivas med.

Kommentarer

Hanna sa…
Det låter hur mysigt som helst. Något jag skulle gilla. Påminner mig lite om high chaparall på något vis. Även om det är mer fiktivt och sannolikt inte lika fint.
jobbcoachande mamman sa…
Tips. Skriv om hur du upplevde museet, på engelska och lägg ut det på bloggen samt skicka det till museet!
Anja sa…
Men åh vad härligt det ser ut! Ett jobb där skulle jag också kunna tänka mig.
cat sa…
Det verkar vara ett underbart ställe :)
AnnCharlott sa…
Det ser jättefint ut. Tror att jag skulle trivas bra med att strosa runt där.